Het verloop bij Fibromyalgie

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het verloop bij Fibromyalgie

 

Het verloop van Fibromyalgie is per persoon verschillend. Daar waar sommige alleen tijdens stressvolle periodes last hebben van de symptomen, blijven anderen mensen altijd met de klachten rondlopen.

Dit is misschien wel een van de meeste nadelige feiten rondom Fibromyalgie. Omdat de patiënt nooit zal weten of de pijn/vermoeidheidssymptomen ooit weg zullen gaan, levert dat vaak extra spanning, deze spanning zorgt ervoor dat de vicieuze cirkel niet kan worden doorbroken en zo de klachten langdurig zo niet blijvend aanwezig zijn.

Over het algemeen is Fibromyalgie een aandoening waar men redelijk mee kan leven.

Het vergt echter wel heel veel van de patiënt en zijn/haar naasten. Zo moet in veel gevallen rekening gehouden worden met de hoeveelheid activiteiten die de patiënt lichamelijk aan kan en in sommige gevallen moet zelfs het voedingsschema compleet aangepast worden. Daarnaast is een mentale ondersteuning van naasten erg belangrijk, maar ook de hulp van een eventuele psycholoog of maatschappelijkwerker is in sommige gevallen noodzakelijk.

Ondanks dat het verloop van Fibromyalgie nog een groot vraagteken is, kunnen we met zekerheid vast stellen dat de patiënt het verergen van de klachten deels kan voorkomen door; gezonde voeding, voldoende rust tussen activiteiten in en het vinden van een betrouwbaar luisterend oor.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

© 2009 - 2020 Fibromyalgie Forum

Met dank aan Dana én Donja die dit mogelijk maken.

Website gemaakt door lotgenoten, voor lotgenoten!

Zoeken