Online zelfmanagement chronische ziekten in opmars

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In de toekomst hoef je als chronische patiënt wellicht niet meer regelmatig voor een routinecontrole naar het ziekenhuis, maar sta je via internet in contact met je arts.

 

Tenminste als het aan Philips en softwarebedrijf Salesforce ligt. Zij zijn namelijk bezig met de ontwikkeling van een platform die de medische en gezondheidsapparaten van patiënten moet verbinden met een databank op internet.

De gekoppelde apparaten kunnen via dit platform informatie doorsturen naar een arts of verpleegkundige. De informatieverzameling gebeurt dus door de patiënt zelf. Volgens Philips gaat het leven van vooral chronisch zieken er op deze manier enorm op vooruit. Zo hoeven ouderen en mensen met hartproblemen, diabetes of astma hoeven minder vaak voor vervelende en ook dure routinecontroles naar het ziekenhuis of de huisarts.

Online ZelfmanagementBijsturing medicijngebruik en eerdere diagnose complicaties

Via het online platform is er tegelijk meer en makkelijker contact voor vragen of bijsturing van medicijngebruik. Ook kunnen nieuwe complicaties eerder worden gesignaleerd en voorkomen. De apparaten hoeven overigens niet perse van Philips te zijn om aan het platform gekoppeld te kunnen worden. Philips is nog in onderhandeling met verschillende zorgverzekeraars om een eventuele vergoeding voor deze hulpmiddelen en apparaten. Het is nog niet bekend wanneer het platform daadwerkelijk van start zal gaan.

Bron: Gezondheidsplein

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

© 2009 - 2020 Fibromyalgie Forum

Met dank aan Dana én Donja die dit mogelijk maken.

Website gemaakt door lotgenoten, voor lotgenoten!

Zoeken