Burn-out

Burn-out als gevolg van een verkeerde levensstijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Niet een virus of ontsteking ligt ten grondslag aan het Chronisch Vermoeidheid Syndroom,maar een verkeerde levensstijl. Dat blijkt uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek onder Nederlandse patiënten met het Chronisch Vermoeidheid Syndroom, burn-out, Pfeiffer, fibromyalgie en Myalgische Encefalomyelitis (ME).

Het lichaam is hierdoor zo uit balans geraakt dat het geen kans meer heeft om te herstellen en energievoorraden opnieuw aan te vullen. Uiteindelijk leidt dit tot uitputting. Het onderzoek werd uitgevoerd door revalidatiespecialist Stans van der Poel en het Coronel Institute of Occupational Health, AMC-UvA in Amsterdam. Tijdens het onderzoek bleek dat het lichaam van patiënten met burn-out, Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS), Pfeiffer, fibromyalgie en Myalgische Encefalomyelitis (ME) in rust meetwaarden vertoont alsof het een marathon loopt en dat het vooral suikervoorraden aanspreekt.

Klachtenvermindering

Na het bestuderen van de resultaten van inspanningstesten ontdekte van der Poel dat het lichaam van de deelnemers op de helft van de maximale capaciteit het meest in balans is. Het laten trainen op dit balansniveau en aandacht voor ademhaling tijdens inspanning en rust leverde gedurende het onderzoek positieve resultaten op. Bij 90% van de deelnemers trad een vermindering van klachten op. Bijna de helft heeft het arbeidsproces intussen weer opgevat. Vandaag presenteert Stans van der Poel in de Nieuwe Boekhandel in Amsterdam haar bevindingen in de vorm van het boek: Chronische Vermoeidheid, nooit meer.

Bron: Gezondheidblog

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

© 2009 - 2020 Fibromyalgie Forum

Met dank aan Dana én Donja die dit mogelijk maken.

Website gemaakt door lotgenoten, voor lotgenoten!

Zoeken