Geneesmiddelen

Veel ouders hebben weinig kennis over geneesmiddelen kinderen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel ouders hebben weinig kennis over het gebruik van zelf zorg geneesmiddelen bij kinderen. Dat blijkt uit recent onderzoek onder duizend ouders van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM).

Veel ouders blijken niet te weten welk product geschikt is voor hun kind, hoeveel een kind ervan mag hebben en hoe lang ze het mogen gebruiken.

Zo'n weet 65 procent van de ondervraagde ouders niet hoeveel paracetamol een kind mag hebben en zou 45 procent een pijnstiller kopen die niet geschikt blijkt voor een klein kind.

Om de kennis bij ouders te vergroten, start woensdag een voorlichtingscampagne.

Vervelende bijwerkingen

Volgens directeur van het CBD Marten Hummel zijn zelfzorggeneesmiddelen veilig en effectief, maar is het wel van belang dat ze op de juiste manier worden gebruikt. "Verkeerd gebruik kan zorgen voor vervelende bijwerkingen."

86 procent van de ouders geeft aan deskundig advies belangrijk te vinden als ze een zelfzorgmiddel kopen voor hun kind. Maar in de praktijk zeggen de meeste ouders toch alleen de verpakking of de bijsluiter te raadplegen.

Als ze een middel ooit al eerder hebben gebruikt, leest nog maar 31 procent vooraf de bijsluiter.

Bron: Gezondheidsnet

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

© 2009 - 2020 Fibromyalgie Forum

Met dank aan Dana én Donja die dit mogelijk maken.

Website gemaakt door lotgenoten, voor lotgenoten!

Zoeken