Universiteit Leiden

Deelnemers gezocht voor nieuwe behandeling fibromyalgie

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Online therapie ‘Grip op Pijn’.

Wilt u om leren gaan met uw pijnklachten en samen met een behandelaar uw doelen behalen? Meld u dan aan als deelnemer voor deze nieuwe behandeling.

Nieuwe behandeling Fibromyalgie

Om mensen te leren zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van chronische pijn is de online behandeling ‘Grip op Pijn’ ontwikkeld aan de Universiteit Leiden. Deze nieuwe behandeling van fibromyalgie is gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek. Het doel van het onderzoek is om te onderzoeken hoe deze behandeling in zijn werk gaat in de klinische praktijk, en op welke aspecten de behandeling met name effect heeft bij mensen met fibromyalgie. Met uw deelname aan dit onderzoek kunnen de fibromyalgie behandelingen effectiever worden gemaakt.

Grip op Pijn

Grip op pijn is een online fibromyalgie behandeling, die wordt aangeboden via een beveiligde internetomgeving. Via de online omgeving kunt u in uw eigen tempo werken aan uw behandeldoelen door teksten te lezen, opdrachten te maken, dagboeken bij te houden en ontspanningsoefeningen te beluisteren. Uw behandelaar heeft inzage in opdrachten die u inlevert en geeft u hier feedback op.

Wie kan er behandeld worden?

We zijn op zoek naar mensen met fibromyalgie of chronische pijnklachten, wat inhoudt dat u langer dan drie maanden last heeft van pijnklachten. U hoeft niet veel internetervaring te hebben, maar het is wel belangrijk dat u thuis een computer met internet heeft. Het is ook een vereiste dat u de Nederlandse taal beheerst. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

Wat houdt het onderzoek in?

De Universiteit Leiden bepaalt via loting of u direct in behandeling komt of op de wachtlijst van 6 maanden wordt geplaatst. De groep die op de wachtlijst komt fungeert als controlegroep voor het wetenschappelijk onderzoek. De Universiteit Leiden vraagt u vervolgens om op drie momenten een aantal vragenlijsten in te vullen, namelijk voordat u met de online behandeling start, na afloop van de fibromyalgie behandeling en 6 maanden nadat u de behandeling heeft afgerond. U zult dus in totaal 3 keer voor het onderzoek benaderd worden, via een e‐mail.

De vragen in het onderzoek hebben onder andere betrekking op de ernst van uw pijn, de gevolgen van uw pijn op het dagelijks leven en de manier waarop u met de pijn omgaat. Het invullen van de vragenlijsten neemt per keer ongeveer 45 minuten in beslag. De informatie uit de vragenlijsten zal anoniem en strikt vertrouwelijk worden verwerkt, dit betekent dat er nergens een koppeling gemaakt zal worden tussen wat u invult in de vragenlijsten en uw persoonlijke gegevens. De onderzoeker zal ook geen toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens.

Meedoen?

Heeft u na het lezen van deze informatie interesse in deelname aan de fibromyalgie behandeling en het onderzoek? Neem dan contact op met het Fibrocentrum of meld u aan via het formulier op deze link.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

© 2009 - 2020 Fibromyalgie Forum

Met dank aan Dana én Donja die dit mogelijk maken.

Website gemaakt door lotgenoten, voor lotgenoten!

Zoeken